УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

Укупно приказа странице

понедељак, 20. јун 2016.

Коментари уз овај чланак, иако понекад вулгарни, ближи збиљи од интервјуа


Реља Пенезић: Нема доказа да су мог оца Крцуна убили / Миљана Краљ | 19. јун 2016. 21:30 | Коментара: 11 . Реља Пенезић о изложби у галерији "Хаос", успоменама на детињство и младост: Политика није моја судбина. Отишао сам у САД због личне слободе. Нисам хтео у партију, нити у дисиденте

___________________

....Крцунов јавни и политички живот би, сматра његов старији син, требало сагледати у историјском контексту:- Био је револуционар убеђен да гради бољи свет. Тада су методи, не само револуционара, били радикални. Били су то посвећеници, млади занесењаци. Искрено се за ту идеју борио целог живота. До краја. Сигурно је касније, као зрелији човек, мало другачије гледао на све што се одиграло. Мада, ја то не знам. Био сам и сувише млад да би ми о томе причао у детаље. Знам из прича других, а њих има свакаквих: од тога да је био најдивнији и највећи лидер кога је Србија имала, до тога да је био зликовац.
Реља Пенезић сматра и да нема довољно доказа да би сам поверовао у заверу везану за смрт његовог оца:
- Не знам. Све је могуће. Политички живот је тада био затворен систем, постојала је једна партија и свака дисидентска идеја је могла да буде лако дискриминисана. Они су се унутар тог система лако договарали, а вероватно је у борби за власт могло да ту дође и до разрачуна. Не знам колико су имали потребу да то раде тајним убиствима. Мислим да су имали боље и лакше методе. Из неког разлога, неко је могао и да има мотив да некако наштелује аутомобил. Али оно што је ту кључно, јесте да нема доказа. Ми смо то увек видели као неср ећу у којој је наш отац погинуо, то за нас није био нерешен случај. Иако је било говоркања, нико нам никада није пружио доказе о завери. Сада постоји много теорија, од којих су неке готово сулуде, али ме се оне више не дотичу.

__________________ Занимљиви коментари или "према свецу и тропар"

   Ситар 19. јун 2016. 23:39 
"Убеђен да гради бољи свет"?!! Да,да ,поготово са функције на којој је био! У том смислу и Хитлер је био убеђен да ствара бољи светски поредак!!Али чудо једно како Срби или ништа не памте или приграбе лаж као највећу истину!
bikkojisedi 19. јун 2016. 23:30 
samo se ti druze nadaj da ga nisu ubili.
S.R. 19. јун 2016. 23:13 
Zna se da ga Tito nije ubio,ali se isto zna da mu nije bio na sahrani.Ljepse je bilo druziti se s zapadnim glumcima.?!?
milos 19. јун 2016. 22:52 
Krcun je mnoga srpska ognjista ugasio .
DNS 19. јун 2016. 22:40 
Деца комуниста... цц... на западу... цц... сликари, уметници... цц... Има ли неки бравар?!
Зоран из Шумадије 19. јун 2016. 22:31 
Хвала Богу да су се сви одселили, и да нико од Крцунових није остао у Србији. Сит сам тих прича да им је отац био Српски националиста који је видео куда Тито и Хрвати воде Србе. Ако је тако, што није "смакао" Броза?
Pavlović Dušan 19. јун 2016. 22:00 
Divna reportaža, divan čovek. Sa ponosom pravi sin najomiljenijeg čoveka u Srbiji Krcuna Penezića.Bilo je dosta špekulacija kako ga je Tito „ubio", naravno ne bukvalno. Jednoga dana sam pročitao u „Politici" u rubrici „Medju nama" pismo jednog čoveka o pogibiji Slobodana Penezića. Navodi da je dan bio kišovit i da je on vozio kola iza automobila u kojoj se vozio Krcun. Traktori su naneli blato, vozač je prikočio i sleteo van puta.Narod je sa velikom tugom primio tu vest, kao i ja.
Spavajte mirno 19. јун 2016. 21:53 
Ne presudjujem, daleko od toga, ali paradoks vremena, a verovatno i podneblja je, da su mnogi stradali zbog te Amerike (Zapad, reakcija, itd), a deca političara neku deceniju kasnije odabrala Ameriku da u njoj žive...Kako god se ojreneš , naidješ na neki srpski usud...
boca 19. јун 2016. 21:51 
Pa dokaze nikad nećeš ni da nađeš jer u to vreme sve što je bilo srpsko a malo je virilo, trebalo je da se potkreše,jer tada su Titu glavu punili političari iz Slovenije i Hrvatske.
pereee 19. јун 2016. 23:11 
Ne budi smesan, najvece zlo po srbiju bili su srpski komunisti ustoliceni u beogradu. Kakvi crni slovenci i hrvati, kolovodje su bili nase tj. titove ulizice.

Нема коментара:

Популарни постови